Man med ”Bombälte” skulle spränga spårvagn i luften


Bombdrama på Linnégatan
Polisen har gripit en misstänkt bombman i Göteborg. Mannen gick på spårvagn nummer 6, troligen på Linnéplatsen. Sedan hotade han att spränga vagnen i luften. Alla ombord kunde dock evakueras vid nästa hållplats. Mannen greps och fördes till sjukhus. Området är fortfarande avspärrat för att undersöka den möjliga bomb mannen hade på sig.

”Bombdramat har skapat stora störningar i trafiken. Nästan all spårvagnstrafik stod stilla under dramat.

Nu tvingas vi leda om all trafik, och det skapar stora störningar i övrig trafik, säger Åsa Berntson, kommunikationsdirektör på Göteborgs Spårvägar, till TT.

Polisen har tagit spårvagnen i beslag och genomför en teknisk undersökning av spårvagnen. All trafik genom området, runt Olivedalsgatan och Linnégatan är avstängd. Krogarna i kvarteret mot Linnégatan har också evakuerats.

Det är nu klarlagt att mannen åkte på spårvagn som var på väg mot Linnéplatsen.

Mannen hade misstänkta bombgrejer på sig och är avförd till Sahlgrenska, säger Katarina Gvardian, polisman på platsen.

Linnégatan och angränsande gator är avstängda med trafikkaos som följd. I området har hundratals nyfikna människor samlats.

Den misstänkta bombmannen ska ha plockats av alla sina kläder och eventuella sprängämnen.

En boende blev vittne till ingripandet och berättar för GP att polisen tidigt spärrade av ett område om nästan hundra meter i alla riktningar från spårvagnen:

Jag såg hur de tog hand om honom. Han låg handfängslad på marken. De hade spärrat av nästan hundra meter i alla riktningar, berättar den boende.

Upprinnelsen är att människor har sett och hört honom säga sig bära på sprängämnen. Vet inte om han uttalat några konkreta hotelse, men så klart man uppfattar det hotfullt. Vi tar naturligtvis detta på allvar”.

Stackars Göteborgare! Bilbränder kriminella gäng, våld och hot mot poliser brandmän etc etc. Eländet tar visst aldrig slut i Socialdemokraternas huvudstad.

Oavsett vad som ligger bakom försöket att spränga spårvagnen i luften, så kommer både polis och styrande politiker inom kort uttala sig och påstå att det rör sig en en svårt psykiskt sjuk man.

För andra alternativ är självklart uteslutna eller hur?

Våldet kryper allt närme oss alla, och vad gör våra politiker för att stoppa helvetet? Jo dom kör huvuvdet i sanden och sedan är det problemet löst.

Välkommen till verkligen säger jag till 7 klövern.

Bombdrama i centrala Göteborg

Man med misstänkt bombbälte på spårvagn

Misstänkt bombman greps i Göteborg

Mannen i fråga klev på spårvagn nummer 6 och hotade att spränga den i luften

Annonser

20 Responses to Man med ”Bombälte” skulle spränga spårvagn i luften

 1. Micke skriver:

  Välkommen till det mångkulturella samhället som sossarna älskade så mycket på 90-talet… Nu får de skörda resultatet av det.

 2. Duttle skriver:

  Micke din mupp, vad har detta att göra med mångkultur ? Det rör sig säkerligen om en psyksjuk man.

 3. sdas skriver:

  Högersvin. Dö!!

  • spikharry skriver:

   Trodde inte finnar var hjärndöda? men du är antingen en invandrad muslim som lever på bidrag, eller kommunist och vill därför att vi andra skall dö, så du får mer stålar.

   Men vem skall då försörja dig ditt drägg!!!

   IP-adressen till stollen är 195.255.72.92 och han/hon bor i Kokkola.

   • LAER skriver:

    Du sade det ju själv… han vill ju enligt dig att ”ni” ska dö så att han får mer stålar… Så frågan om vem som ska försörja honom är väl relativt meningslös?

    • spikharry skriver:

     Inte enligt mig. Jag citerade vad han/hon skrev.

     Problem att förstå det skrivna ordet?

     Perfekt ställe för en stolle att bo i ”Kokko”

 4. LAER skriver:

  ja, varför skulle det inte kunna röra sig om en allvarligt psykiskt sjuk människa? Det sägs ingenting annat vid de fall då unga män skjuter elever och lärare på skolor, det sägs ingenting annat då en mamma dödar sina barn och lägger dem i frysen. Så varför skulle detta vara något annorlunda.

 5. Olofb skriver:

  Mannens etniska ursprung har inte framkommit i media.

  Men eftersom det *inte* står något om att han är ”av utländskt ursprung” så borde det vara en person ”av svensk härkomst”.

  Media snedvrider på så sätt rapporteringen, vilket gynnar SD. Medvetet eller omedvetet.

 6. lenasvn skriver:

  Bombbälte, hmmm, undras var jag hört det ordet förut?

  • LAER skriver:

   Ja, de introducerades av en sekulär (ska väl betona detta för de som inte har något till övers för religion) separatistgrupp, de Tamilska tigrarna 🙂 Det bör väl vara därifrån du ursprungligen hört det? Fast jag kan förstå att det är mycket behändigare för många att tro att det var ”muslimer” som kom på det och endast de som använder det. Men skyller vi allt på dom så slipper vi hålla reda på saker och ting. Det är en bra idé tycker jag.

 7. Peter skriver:

  Vad fan skall bombaren göra på sjukhuset?
  Sjuka poliser återigen!

 8. Zed skriver:

  När började vi svenskar med rötter i den svenska myllan använda bombbälte som hotmetod? Hur lång är den traditionen?

 9. ANNULLERA skriver:

  Hur många vågar åka spårvagn efter det här? Det lär finnas fler psyksjuka i Göteborg med omnejd. Vilket namn går sedan mordbrännare, våldtäktsmän, stenkastande ligister, våldsmän som knivhotar och rånar gamla och svaga m.fl. Går dessa också under namnet psyksjuka?

  • LAER skriver:

   Så du menar att tex våldtäktsmän, mordbrännare inte har allvarliga psykiska problem? De må hamna i fängelse utan behandling många gånger, men utan problem med sig själv och sitt psyke är de definitivt inte.
   Hur många har åkt flygplan efter 11 september? Varför skulle man inte åka spårvagn? Just ja.. för att det här händer ju varje dag i Sverige och det bor ju så många invandrare i Göteborg att man nu måste passa sig så att de inte över en natt tar över Sverige med ett sådant billigt knep. 😀

   • annullera skriver:

    Det har vidtagits extremt tuffa säkerhetskrav vad det gäller flygtrafiken efter det som hände den 11 september. Vad skall det införas för säkerhetskrav för att åka tåg, buss och spårvagn i framtiden? Vilken dåre som helst kan kliva på med ett bomb-bälte om midjan och spränga både sig själv och andra i luften utan att någon ens hinner blinka. Detta kanske var en engångsföreteelse, men vem kan vara helt säker på det? Det kanske blir som med bilbränderna!

    Den som lever får se!

 10. ANNULLERA skriver:

  Hur många vågar åka spårvagn efter det här? Det lär finnas fler psyksjuka i Göteborg med omnejd. Vilket namn går sedan mordbrännare, våldtäktsmän, stenkastande ligister, våldsmän som knivhotar och rånar, går dessa också under namnet psyksjuka?

 11. Nisse skriver:

  Bomb-bältes-frabrikerna ligger inte i Borås (textilindustri), dessa fabriker ligger uteslutande i ”Månkulturistan” som finns inom MellanÖsterns gränser.

  Beteendet med bombbälten är inte en Svensk kulturyttring, och alltså måste denna vara helt godkänd.
  Kolla bloggarna ”Fria Nyheter” eller ”Politiskt Inkorrekt”, där står säker sanningen om den galna mannen från Islamistan.

 12. nahid.dehban skriver:

  talaa .låt orden flyg till dem i fängelserna.som inte
  Heller kunde Hålla TYST… Tala det är vår skydighet
  MOT
  den som Talade medan rr.den ännu Hade Läppa.

 13. Josef Boberg skriver:

  Det är som det är med både det ena och det andra i mitt kära fosterland Sverige i dags dato, tyvärr tyvärr… 😥 – hälsar Josef B.

%d bloggare gillar detta: