Är utvisning enda lösningen?


Sju pojkar, 15-19 år gamla förhördes av polisen på tisdagen misstänkta för att anlagt några av bränderna i Göteborg i höst.

Polisen är orolig för att eldsvådorna lockar fler unga till kriminella nätverk.

”De som hämtades in till förhör på tisdagen misstänks för delaktighet i de bränder som drabbat stadsdelen Biskopsgården på Hisingen i Göteborg.

Det var i början av oktober som bland annat två garagelängor sattes i brand och ett tiotal bilar totalförstördes. Men vilka bränder pojkarna är misstänkta för att ha anlagt, eller varit delaktiga i att anlägga, vill polisen ännu inte säga.

Några av de som förhördes är kända av polisen sedan tidigare. Det finns en oro hos polisen att unga dras in i kriminella kretsar på grund av bränderna.

Många vi förhörde ingår i kända kriminella nätverk som finns i de här områdena. Men vi har också hittat andra unga som vi inte känt till tidigare, som gör olika tjänster, springer ärenden eller har gjort uppdrag för de äldre pojkarna, säger polisintendenten Mats Palmgren, som deltar i utredningarna.

Några av dem som vi misstänker för delaktighet är så unga som 14 år, så socialtjänsten är alltid med oss när vi hämtar in dem till förhör.

Samtliga utom en släpptes efter förhören”.

Stryka dom medhårs fungerar inte längre, ställ krav på föräldrarna och barnen. Inte tusan hjälper det att Naymko Sabuni besöker biskopsgården och påpekar att det finns värre ställen.

Sabuni hade dock rätt när hon påpekade att det behövs föräldraengagemang. Hon är inte den förste som sagt dessa ord men har det hjälpt? Nej föräldrarna verkar inte bry sig.

Finns nog endast ett alternativ som ev kan få stopp på bränder och våld som ligisterna håller på med. Utvisning på livstid så kan dom fortsätta bränna ner byggnader och bilar i sina egna hemländer.

Sabuni manade till föräldraengagemang

Sju pojkar, 15-19 år gamla förhördes av polisen på tisdagen misstänkta för att anlagt några av bränderna i Göteborg i höst.

Annonser

One Response to Är utvisning enda lösningen?

  1. Micke skriver:

    Ok, alla utom en släpptes alltså efter förhör. Vilket betyder att ingen är åtalad eller ställs till svars.

    Detta är typisk svensk politisk flathet, Sabuni snackar om mer föräldraansvar lite vagt. Uppenbarligen är det ju så att föräldrarna redan skiter i vad deras ungdomar gör, och kommer inte lyfta ett finger förrän dessa de tvingas betala för det deras ungdomar ställt till.

    Men vad mer skrämmande är att polisen skiter i hela problemet eftersom det inte sitter på någon myndighets konto (stat, landsting, kommun). En del kan man inte ens straffa p.g.a. för låg ålder. De har fullt upp med att mäta hastigheter, kolla nykterhet och bilbälten i trafiken på Svensson emedan de drabbade ska köpa nya bilar.

    Lagrespekten och förtroendet för polisen har redan sjunkit kommer att sjunka avsevärt mer framgent, om man inte GÖR något konkret i st.f. att skicka in en flummande Sabuni.

%d bloggare gillar detta: