SD:are brottsbenägna enligt Correns ledare


Inför Sverigedemokraternas kongress i helgen går partiledare Jimmie Åkesson ut med att partiet ska satsa på brottsbekämpning.

”SD vill vara det parti som har den hårdaste kriminalpolitiken.
Det är en smula underligt. Ett flertal granskningar har visat att en oroväckande hög andel av SD-politikerna har ett brottsligt förflutet.

Så var det inför valet 2002 och 2006. 2007 uppmärksammade TV4 att flera SD-märkta nämndemän i landets tingsrätter har dömts för brott. Och programmet Adaktusson i TV8 visade i år att minst två av SD:s kandidater i kyrkovalet var dömda för bland annat misshandel.

Att SD vill profilera sig som ett brottsbekämparparti måste nog ses som ett rejält hyckleri. Fast det är klart – man kan ju också hävda att brottslighet är ett av få områden där Sverigedemokraterna verkligen vet vad de talar om”.

Corren spinner vidare på Expos artikel från 2006 om att SD har oroväckande många politiker med brottsligt förflutet.

Misshandel är enligt Corren och Expo det vanligaste brottet SD:are blivit dömda för.

Var tionde Sverigedemokrat är kriminellt belastad enligt deras uppgifter.

Nästan var femte person som kandiderar för riksdagspartierna i valet till kommun eller riksdag har förklarats skyldig till brott.

Riksdagspartierna har enligt denna undersökning dubbelt så hög brottslighet inom sina respektive partier mot vad SD har.

Att corren inte tog upp detta visar tydligt att dom försöker mörka vad andra partiers kandidater är dömda för. Skall skit sopas bort då är det bäst att börja uppifrån och gå neråt.

Cirka 19 procent av personerna som kandiderar för dom största partierna är dömda för brott, det visar statistik som Brottsförebyggande rådet, BRÅ, tagit fram. Motsvarande siffror för Sverigedemokrater är cirka 10 procent.

I kommunerna är hela 27 procent av männen i dom sju största partierna dömda för brott.

Corren: hög andel SD-politiker har ett brottsligt förflutet

Övriga partier: Var femte på valsedeln dömd för brott

Nästan var femte person som kandiderar för riksdagspartierna i valet till kommun eller riksdag har förklarats skyldig till brott

Expo Var tionde SD:are kriminellt belastad

Nu satsar sd på brottsbekämpning

One Response to SD:are brottsbenägna enligt Correns ledare

  1. A-mannen skriver:

    Jag har statistik på att landets ledarskribenter har högre intelligens än en genomsnittlig schimpans på apberget i valfri djurpark. Eller ja,känslan är ju den,jag kan ingenting om apor.

%d bloggare gillar detta: