Hur skall detta sluta? Åkesson har ju rätt


Jimmie ÅkessonSverigedemokraternas försök att öppet rida på främlingsfientlighet kan tvinga fram ett blocköverskridande samarbete efter valet. En regering som indirekt stödjer sig på SD kommer att få svårt att få stöd från de egna.

”Jimmie Åkessons debattartikel i Aftonbladet har debatterats flitigt. Det är lätt att peka på felaktigheter i dess många påståenden, förvrängningar och lögner.

Men dementier och tillrättalägganden i debatten om hans påståenden har nog ingen effekt på människors främlingsrädsla, och därför finns risken att detta obehagliga röstfiske lyckas och Åkesson och hans anhängare får sina fyra procent i riksdagsvalet, skriver Jan Hjärpe , professor emeritus i islamologi.

Är det då ”hets mot folkgrupp”? Ja, otvivelaktigt. Om man läser lagtexten ser man att den är helt tillämplig här”.

Jan Hjärpe du har fel igen som vanligt. Det är inte hets mot folkgrupp. Kan du vara vänligt och skaffa dig mer kunskap så kanske du förstår det som vi andra gör..

Lambertz har redan sagt nej och flera andra jurister. Vad får dig att tro att du vet bättre än dessa för att läst om Islam i några år..

En regering som indirekt stödjer sig på SD kommer att få svårt att få stöd från de egna.

Risken finns att detta obehagliga röstfiske lyckas

SD-text kan vara hets mot folkgrupp

SD-tal hetsar inte mot folkgrupp enligt jurister

skrämselpropaganda om muslimer ska ge lika stora politiska framgångar som i Danmark

Annonser

15 Responses to Hur skall detta sluta? Åkesson har ju rätt

 1. John skriver:

  Det är ett svek mot svenska språket att du kallar din blogg för ”Spikharry´s”; ‘Spikharrys’ borde den ha hetat. I svenskan anger man genitiv utan apostrof. Anglofiler har vi nog av i det här landet.

 2. Il Padre skriver:

  Talar inte detta filmklipp för sig självt? – http://www.youtube.com/watch?v=det7TUsLy8U&feature=player_embedded

  • Figlio skriver:

   Sorgligt när man låter en person som uttalar sig på ett märkligt vis plötsligt får representera en hel grupp. Om du vill kan jag lägga ut ett klipp på en person med skånsk dialekt som uttalar sig märkligt och låta den personen representera alla som vi väljer kalla för ”skåningar”. Vänta här har jag en typisk skåning, eller hur? http://www.youtube.com/watch?v=HhZqT_GLKwE

 3. annullera skriver:

  FLERA LÄNDER HAR BLIVIT HOTADE OCH ATTACKERADE I ISLAMS NAMN! DANMARK OCH SVERIGE HAR BLIVIT HOTADE PGA KARIKATYRTECKNINGAR, FLAGGOR OCH FOTO PÅ VÅR STATSMINISTER HAR BRÄNTS, MEDIA HAR BLIVIT HOTADE SAMT FLERA STORA FÖRETAG.
  VAD ÄR DET SOM GÖR ATT REINFELDT OCH ÖVRIGA RIKSDAGSPARTIER SAMT MEDIA ÄNDÅ SER FÖRBI DETTA OCH LÅTSAS SOM OM DET REGNAR?

  DET ÄR INTE MÄNNISKOR SOM TROR PÅ SD OCH JIMMY ÅKESSON SOM ÄR RÄDDA! DE ÄR VÅRA RIKSDAGSPARTIER OCH MEDIA SOM VILL SOPA SANNINGEN UNDER MATTAN.
  DET FINNS HUR MYCKET BEVIS SOM HELST SOM TALAR MOT ISLAM. HÅLLER SVENSKARNA OCKSÅ PÅ ATT BLI HJÄRNTVÄTTADE?

 4. Pelle skriver:

  Det är inte många rätt de har, SD, i sin analys över muslimer och Islam. ”annullera” här nedan är väl ett praktexempel. Läskigt är att de trycker sina fördomar om och om igen, tills de blir sanning. Problemet stannar dock inte vid SD. Man kan misstänka att de har sympatier långt in i mediakanalerna också. Eller vad sägs om ekots framställning av 5 misstänkta terrorister som planerade bombdåd i Australien. Man var bara tvungen att explicit nämna dessa som muslimer, vad nu DET har med saken att göra.. samma sak när man i TV för ett par år sedan rapporterade om en misstänkt terrorist som blev deporterad från Sverige. Filmaren vandrade runt i en moské samtidigt som reporten förkunnade att den misstänkte hade kopplingar till en moské.

  Om man ska vara generalist, som man är när man klumpar ihop fanatiker med deras religion så att ALLA som har den religionen är fanatiker, så varför inte ta steget fullt ut? Det händer en hel del otäcka saker med kristna förtecken också, varför inte kasta ut alla kristna också under samma främlingsfientliga paroll? Varför stanna där, lika bra att slänga ut resten av de ”oliktänkande” med. DÅ blir sverige rent.. med ca 100 innevånare.

 5. S.R skriver:

  Av din text att döma kan man bara dra slutsatsen att det aldrig är hets mot folkgrupp för de som sympatiserar med dem som hetsar, i det här fallet du. Om du försöker ställa dig på den motsatta sidan några sekunder och se det ur det andra perspektivet så kanske du skulle kunna inse något. Men vågar du det?

 6. elfyma skriver:

  Hjärpe:
  ”Till sist: Låt oss inte glömma vilka som utgör de flesta offren för terrordåden. Det är folk i Afghanistan, Pakistan, Egypten, Irak, Algeriet. Det är muslimer. Så är det till exempel färre än en procent av offren för våldet i Algeriet som är icke-muslimer. Det Åkesson och hans gelikar gör är att anklaga offren för att vara de skyldiga”.

  Kommentar:
  Offren är utsatta för ”MUSLIMSKT/ISLAMISTISKT våld i sina HEMLÄNDER. Åkesson har bara uttalalat sig om den tilltagande islamiseringen i SVERIGE och i EUROPA, inte vad som händer i offrens muslimska hemländer.
  Har denna sk. ”professor” ingen känsla för fakta och korrekt återgivning av skriven text. Kan man köpa professorstitlar i Sverige ?

 7. Varmt konservativ skriver:

  Islamapologeterna hävdar att SD för fram konspirationsteorier. De som gör det bör bemöta följande fakta: Socialdemokratin har under en lång rad år samarbetat med organisationer som står Det Muslimska Brödraskapet nära. Det är en organisation som växte fram parallellt med övriga totalitära ideologier under 30-talet. Dess båda främsta ideologer var Sayyid Qutb och Hassan al Banna. Sayyid Qutb skriver i sina Milstolpar, islamisternas egen Mein Kampf följande:

  ”Den vite mannen i Europa och Amerika är vår främste fiende. Den vite mannen krossar oss och förtrycker oss medan vi undervisar våra barn om hans civilisation, om hans universella principer och ädla syften…Vi fyller våra barn med förundran och respekt för den mästare som trampar på vår heder och förslavar oss. Låt oss istället plantera hatets, avsmakens och vedergällningens frön i dessa barns själar. Låt oss lära dessa barn från den tid då deras naglar ännu är mjuka att den vite mannen är mänsklighetens fiende, och att de ska förgöra honom vid första bästa tillfälle.”

  Något att tänka på för alla som undrar var föräldrarna till de mörka krafter som kastar sten på våra brandmän och bränner våra skolor är.

  Från Hassan al Banna kan vi citera följande tänkvärda ord: ”Det ligger i islams natur att dominera, inte domineras, att införa sina lagar hos alla folk och att utvidga sin makt till hela jorden.”

  Muslimska Brödraskapet är den största och mest inflytelserika politiska rörelsen i den muslimska världen, inte ”ett litet fåtal extremister”. I själva verket skulle det antagligen få majoritet i ett flertal muslimska länder om valen där vore verkligt fria och demokratiska. MB är långt ifrån den mest extrema muslimska rörelsen. Den befinner sig snarare i den muslimska mittfåran. MB organiserar en majoritet av muslimerna i Europa och bygger moskéer och ”kultur”-centra i alla europeiska storstäder.

  Den internationellt ansedde professorn och islamforskaren Mattias Gardell har i sin forskning visat att det Muslimska Brödraskapets politiska gren arbetar enligt metoden att islamisera samhället inifrån och underifrån (Bin Ladin i våra hjärtan, s 146-147). Forskningen bekräftar alltså farhågorna om en kraftfull islamistisk kampanj med ett brett stöd i de muslimska grupper, som syftar till att infiltrera och islamisera samhället.

  Därmed kan allt tal om främlingsfientliga fördomar, islamofobi och konspirationsteorier avfärdas som falskt. I själva verket kan man anta att islamisterna använder nazisternas historieförfalskning Sions Vises Protokoll som en ”mänsklig sköld” just i avsikt att misstänkliggöra all kritik mot islamiseringen och likställa den med agitation för ett nytt folkmord.

 8. smileth skriver:

  John, du får vända dig till WordPress, för det är de som tvingar på bloggarna apostrofen, inte vi själva som väljer den på våra mallar!

 9. World Traveller skriver:

  Pelle’s inlaegg var bland det mest korkade jag naansin laest 🙂

 10. John skriver:

  @Smileth: Men du, det är väl den som har bloggen som i så fall ska vända sig till WordPress. Vore jag Harry skulle jag placera min blogg på ett annat ställe, där formatet tillåter att man kan sätta ut genitiv utan apostrof, om nu inte WordPress skulle acceptera hans krav. Det är så marknaden ska fungera. I stället för att babbla på om diskriminering måste människor ta ansvar över sitt eget handlande. WordPress kör sin grej; det kan man välja att acceptera eller inte.

 11. Anonym skriver:

  Här finns en artikel som alla islamistkramare borde läsa. Och det från självaste Uppdrag Granskning:

  http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=53787&a=6315%2040

%d bloggare gillar detta: