Ytterligare en ”Svensk” sitter fängslad i Pakistan


Ännu en svensk medborgare sitter sedan någon månad i fängelse i Pakistan. Det säger UD:s presstjänst.

”Personen sitter där sedan augusti-september, säger Boris Vasic på presstjänsten.

Han säger sig inte veta om det är en man eller en kvinna, vad personen misstänks för eller var i Pakistan den sitter fängslad. Han vill heller inte säga om UD:s information kommer från ambassaden i Islamabad eller från annat håll.

Vi kan återkomma senare i dag med mer information, säger Boris Vasic.

Säpo uttalar sig inte om fallet.

Att en svensk sitter fängslad utomlands är ett konsulärt ärende för UD, säger Säpos pressekreterare Patrik Peter.

DN.se skriver att Naveed Siddiqui, korrespondent för nyhetskanalen GEO News, i slutet av september berättade för tidningen att den pakistanska polisens fokus flyttats från de tre vuxna svenskar som greps i Pakistan i slutet av augusti till en annan 28-årig svensk som kommit från Afghanistan till Waziristan utan visum.

De uppgifterna vill UD inte bekräfta och Sveriges ambassadör i Islamabad säger till DN att hon inte uttalar sig om ett konsulärt ärende”.

Om personen gripits tillsammans med de nu släppta svenskarna Safia Benaouda, Munir Awad och Mehdi Ghezali är i nuläget oklart. Boris Vasic vill varken berätta vem den frihetsberövade är eller vad denne misstänks för

Det rör sig om en 35-årig man från Mellansverige. Han greps i början av augusti, misstänkt för illegal inresa. Det säger Barbro Elm vid UD:s presstjänst.

Sedan dess har han dömts för det brottet och väntar nu på att utvisas till Sverige.

TV 4 citerar ”källor i Pakistan”, vilka uppger att flera personer har gripits i Waziristan och att en av dem är svensk medborgare och ytterligare två har svensk anknytning. Personerna greps i Dera Ghazi Khan, på väg mot södra Waziristan där al-Qaida uppges ha ett träningsläger.

Den lokala polisen säger sig ha bevis för att de tre har haft kontakt med al-Qaida.

Ytterligare en ”Svensk” sitter fängslad i Pakistan. Underligt att fler och fler ”svenskar” sitter häktade i länder som bl.a Pakistan etc etc.

Nu tror jag iofs inte att någon läsare tror att denna person är svensk? Men media vill väldigt gärna använda sig av ”svensk” så fort någon med invandrarbakgrund är misstänkta för något.

Minns ni killen som för ett tag sedan räddade ett barn som föll ut från 5 våningen på Hisingen i Göteborg? han kallades inte svensk utan media skrev istället Hossein Afshin räddade barnet.

Varför tror ni media medvetet tillskriver terrormisstänkta som svenskar? men gör tvärtom när någon invandrare för en gångs skull gör något bra.

Inte någon tidning skrev ”Svenske” Hossein Afshin räddade Grâcien Lokamba.

SvD Ännu en svensk i Pakistanfängelse

DN Ännu en svensk frihetsberövad i Pakistan

Den lokala polisen säger sig ha bevis för att de tre har haft kontakt med al-Qaida

Annonser

3 Responses to Ytterligare en ”Svensk” sitter fängslad i Pakistan

 1. Anders skriver:

  ”En klädaffär nära Vasagatan i Göteborg blev vid 18-tiden på måndagen rånad av ett tiotal unga män, som delvis var maskerade. Flera av männen hade knivar. En försäljare i butiken uppges ha blivit skuren på hakan och i ena armen, men behövde inte uppsöka sjukhus, enligt polisen i Västra Götaland.

  Det fanns inga kunder i butiken när rånet skedde. Männen fick med sig kassar med märkeskläder och försvann springande från affären. Det är oklart om de även kom över pengar. Ingen misstänkt person hade gripits vid 19-tiden”. Från TT.

  Kan man anta att det är ett gäng underbara kulturberikare som varit i farten?? Ingen misstänkt gripen heller. Ska man vara förvånad?? Det är bara att gå in och ta varor, funderar på att själv börja med samma sak.

 2. FintSomFan skriver:

  Jamen, så fint. Så fint att så många svenskar visar intresse för Waziristan. Jag tycker det är väldigt fint. Islam är så fint. Jag tycker det är väldigt fint. De har så fina dräckter. Svart, svart och svart. Kvinnorna täcker sig helt. Så fint. Jag tycker det är väldigt fint. Och så har de så många barn. Så fint. Jag tycker det är väldigt fint. Ja, det är verkligen trevligt att så många svenska ungdomar reser till Pakinstan, och får terrorkunskaper, göra bomber, och sånt där. Så fint. Jag tycker det är väldigt fint. Islam är så fint. Jag tycker det är väldigt fint.

 3. Dre skriver:

  Glöm föralldel inte ”Svensk gripen för flera våldtäkter i Oslo” som basunerades ut i gångna veckan. PK-idioterna ute i landet går kanske på det, men det börjar ju bli lite genomskinligt.

  I Norska media framkom sanningen: En iranier med svenskt medborgarskap som dessutom redan våldtagit tre svenskor tidigare.

  När ska media våga granska sanningen bakom att Sverige plötsligt blivit mästare i våldtäkt i västvärlden?

%d bloggare gillar detta: